Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Dodon: Autoritățile Moldovei nu vor să se ocupe de asigurarea țării cu gaze

© Sputnik / StringerComplex de pregătire a gazului către export
Complex de pregătire a gazului către export - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Prețul gazelor pe piața futures europeană, pe 15 septembrie, a ajuns pentru prima dată în istorie la 950 de dolari pe mia de metri cubi.
CHIȘINĂU, 15 sept. - Sputnik. Pe fundalul unei creșteri fără precedent a prețurilor la gaz, noua conducere a Moldovei stă în expectativă și nu vrea să se ocupe de problemele energetice înainte de începerea noului sezon de încălzire. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a scris despre acest lucru în canalul său de telegram.
„S-ar fi putut lua exemplu de la țări precum Ungaria și Serbia (dacă nu vă place exemplul Belarusului), a căror conducere, la nivelul primelor persoane în stat, s-au înțeles cu ”Gazprom” pe parcursul ultimele săptămâni și au semnat contracte avantajoase de furnizare a gazelor naturale pentru țările lor”, scrie Dodon pe rețeaua de socializare.
Menționăm că prețul gazului pe piața futures europeană a ajuns miercuri, pentru prima dată în istorie, la 950 de dolari pe mia de metri cubi.
Amintim că, potrivit președintelui Moldovei Maia Sandu, prețul gazului pentru țara noastră va fi stabilit în urma negocierilor dintre ”Moldovagaz” și furnizorul rus, iar reprezentanții guvernului țării nu vor participa la ele.
Igor Grosu și Ludovic Orban
 - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Politică
Ce spune Igor Grosu despre relațiile cu Federația Rusă și negocierile cu Gazprom
Chiar dacă legea nu-i interzice Cabinetului de Miniștri să fie parte a procesul de negociere, Guvernul nu va interveni, ci va aștepta aranjamentul pe care îl va obține ”Moldovagaz”, a afirmat anterior șeful statului.
Contractul pentru furnizarea gazelor naturale către Moldova între concernul rus „Gazprom” și compania „Moldovagaz” expiră la 30 septembrie 2021. ”Moldovagaz” activează în prezent în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Fluxul de știri
0