Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șefii de la Vamă și Fisc ar putea fi numiți și demiși de către Guvern

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Membrii Guvernului au dat aviz pozitiv proiectului de lege ce prevede modificarea statutului juridic al șefilor Serviciului Vamal și Serviciului Fiscal de Stat.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Miniștrii au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, avizul proiectului de lege privind modificarea statutului juridic al șefilor de la Vamă și Fisc. Astfel, conform proiectului de lege, directorii Serviciului Vamal și Serviciului Fiscal de Stat ar putea fi numiți și eliberați din funcție de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor.
Potrivit autorilor proiectului, pentru asigurarea unei abordări unice și a unor politici unitare în activitate, se impune necesitatea instaurării unui dialog direct al Guvernului cu conducătorii subdiviziunilor Ministerului Finanțelor, Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Deputații vor putea demite din funcție mai mulți directori ai instituțiilor publice
Astfel, prin modificările propuse se dorește „realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal, pentru care este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, se menționează în nota informativă a proiectului.
După avizarea proiectului de către Guvern, proiectul de lege va merge din nou în Parlament pentru a fi votat în lectură finală.
Fluxul de știri
0