Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații vor putea demite din funcție mai mulți directori ai instituțiilor publice

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Conducătorii mai multor instituții publice vor putea fi revocați din funcție, dacă aceștia nu-și vor exercita atribuțiile corespunzător. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de deputați.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Șefii de la Comisia Națională a Pieței Financiare, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vor putea fi revocați din funcție, în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor.
Deputații din PAS au venit cu un proiect de lege prin care s-a propus modificarea mai multor acte normative ce presupune noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar.
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Deputații au numit un judecător la Curtea Supremă de Justiție
Astfel, autorii inițiativei au precizat că acordarea dreptului Parlamentului de a revoca din funcție membrii autorităților publice autonome urmare a audierii rapoartelor anuale de activitate va responsabiliza organele de conducere ale acestor autorități în fața Legislativului.
Proiectul prevede ca în caz de executare necorespunzătoare a atribuțiilor delegate sau exercitării activității defectuoase, conducătorul instituției să fie sancționat sau chiar demis din funcție.
Precizăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus ca proiectul să fie întors în comisie și să fie revizuit, dar propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.
Fluxul de știri
0