Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Observatorii CSI raportează: Totul este pregătit pentru alegerile din Rusia

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaAlegerile pentru Duma de Stat a Federației
Alegerile pentru Duma de Stat a Federației - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Misiunea de observator CSI la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse a publicat, miercuri, 15 septembrie, un raport preliminar privind modul în care se desfășoară pregătirile pentru alegeri.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik, Alexei Stefanov. Misiunea de observatori ai CSI a monitorizat pregătirile (perioada 30 august - 15 septembrie) pentru alegerile în Duma de Stat de legislatura a opta a Adunării Federale a Federației Ruse. Misiunea a publicat miercuri un raport preliminar.
Șeful misiunii a fost numit Ilhom Nematov, vicepreședinte al Comitetului Executiv al CSI.
Din cadrul misiunii fac parte 68 de observatori care reprezintă Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, adunarea interparlamentară a statelor membre CSI, adunarea parlamentară a Uniunii Belarus- Rusia, adunarea parlamentară a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, comitetul permanent al Statului Unional și comitetul executiv al CSI. Cinci reprezentanți au fost selectați pentru misiunea de observare pe termen lung.
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Ministrul rus de Externe despre imixtiunea SUA în alegerile din Rusia: Sunt date serioase
În ultima lună și jumătate, observatorii s-au întâlnit cu președintele CEC al Federației Ruse, Ella Pamfilova, cu adjunctul secretarului de stat al Ministerului de Externe, Evgheni Ivanov, conducerea Curții Supreme, a Ministerului Afacerilor Interne, a Procuraturii Generale a Federației Ruse, dar și cu reprezentanții staff-urilor electorale ale unor partide politice și au vizitat comisiile electorale din regiunile Tver și Tula.
În Duma de Stat urmează să fie aleși 450 de deputați, jumătate dintre ei - conform listelor de partid, cealaltă jumătate - în circumscripțiile uninominale. 14 partide politice sunt înregistrate pentru a participa la alegeri. Numărul alegătorilor este de peste 110 milioane de oameni.
Membrii misiunii menționează în raportul lor că, începând cu 21 august, toate partidele au primit dreptul de a agitație electorală gratis la cinci posturi de stat - Canalul unu, Rusia-1, Rusia-24, Centrul TV, OTR și trei posturi de radio - Radio Rossia , Maiak, Vesti FM.
De asemenea, în zilele de lucru ale săptămânii a fost oferit timpi de difuzare gratuită în timpul săptămânii la posturile regionale de televiziune și radio.
Candidaților li s-a oferit spațiu gratuit pentru materiale electorale în 12 publicații periodice de stat de nivel național.
Observatorii CSI au menționat că partidele politice și candidații au folosit în mod activ această oportunitate pentru campania electorală.
Iar alegătorii, pe lângă emisiunile TV și publicațiile în mass-media, au avut ocazia să găsească răspunsuri la toate întrebările pe care le au pe site-ul web al CEC, portalul "Serviciilor de Stat" sau să le formuleze personal apelând la telefon "linia fierbinte".
În general, staff-ul misiunii de observator a evaluat pozitiv evoluția campaniei electorale din Rusia. Dar, pentru a completa imaginea, s-a adresat CEC-ului, Procuraturii Generale, Curții Supreme și Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse cu o cerere de informare cu privire la rezultatele examinării plângerilor primite de la cetățeni legate de încălcări admise în procesul electoral.
După examinarea acestor informații, misiunea de observatori va pregăti o declarație finală privind alegerile din Federația Rusă. Perioada în care este permisă agitația electorală se încheie în data de 16 septembrie, la ora 24:00.
Посол РФ в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Rusia
Vasnețov: Îndemnăm cetățenii ruși să participe la alegerile pentru Duma de Stat
Fluxul de știri
0