Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

A explodat: prețul gazului în Europa a depășit 840 de dolari

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaАмурский газоперерабатывающий завод
Амурский газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Prețul aurului albastru pe piața contractelor futures crește ca pe drojdii.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Prețul gazului pe piața futures europeană bate record după record, la deschiderea negocierilor a depășit 830 de dolari pe mia de metri cubi, iar câteva minute mai târziu - 840 de dolari pe mia de metri cubi, relatează RIA Novosti cu referire la surse din cadrul pieței.
Costul gazelor pe piața futures pentru luna octombrie, conform indicelui olandez TTF, care este cel mai lichid hub european, la ora 9:35 - ora Chișinăului, a fost de 841,39 dolari pe mia de metri cubi.
Prețul gazului în Europa crește într-un ritm accelerat din mai multe motive: din cauza faptului că capacitățile de stocare a gazelor subterane (UGS) sunt aproape goale în Europa, din cauza incertitudinii venite odată cu lansarea gazoductului Nord Stream 2, precum și din cauza condițiilor meteorologice, a explicat pentru RIA Novosti, directorul grupului resurse naturale și materii prime al agenției de rating Fitch, Dmitry Marincenko.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Economie
Sandu a explicat de ce va depinde prețul la gaz
Fluxul de știri
0