Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare

© Sputnik / Mihai CarausVeaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2021
Abonare
Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi fost implicat în dosarul fraudei bancare, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Sentința motivată va fi anunțată pe data de 2 iulie.
CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Instanța de judecată l-a achitat pe Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Sandu: Platon va cere sute de milioane despăgubiri de la stat - Ce acuzații îi mai aduce
Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a renunțat la învinuirile aduse lui Platon și a cerut restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor.
Precizăm că în data de 28 mai, Procuratura Generală a anunțat că renunță la învinuirea adusă lui Veaceslav Platon pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta.
De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost extrădat din Ucraina în Moldova în august 2016. Un an mai târziu, el a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fraudă bancarăp, spălare de bani și corupere activă. 
Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0