Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

745 de milioane de lei pentru Moldova: De unde vin banii

© Photo : Banca Națională a MoldoveiGuvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Uniunea Europeană oferă Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil în valoare de circa 745 de milioane de lei.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Președintele țării anunță că UE a decis să acorde Republicii Moldova aproape 745 de milioane de lei, în calitate de ajutor nerambursabil. Potrivit Maiei Sandu, suma respectivă face parte din Planul de recuperare economică în valoare de 600 de milioane de euro, susținere din partea UE pentru următorii trei ani.
Maia Sandu a declarat că salută decizia UE și că după o lungă perioadă de îngheț a asistenței europene, s-a reușit relansarea dialogul politic cu Uniunea Europeană.
„Republica Moldova recâștigă, pas cu pas, încrederea partenerilor strategici. Acest sprijin european este și un semnal de încurajare pentru noua echipă guvernamentală în angajamentul ei de a curăța instituțiile, a combate corupția și a lansa programe de dezvoltare a țării”, a menționat Maia Sandu.
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Politică
Situația transnistreană, discutată la nivel înalt: Sandu s-a întâlnit cu membrii OSCE
Totodată, președintele a precizat că banii oferiți de Uniunea Europeană vor merge în bugetul de stat pentru cele mai urgente necesități, inclusiv pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și pentru susținerea economică a întreprinderilor afectate de pandemie. În context, Maia Sandu a menționat că acest ajutor este unui substanțial și că statul este recunoscător pentru el.
Fluxul de știri
0