Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Situația transnistreană, discutată la nivel înalt: Sandu s-a întâlnit cu membrii OSCE

© Sputnik / Evghenii PanasencoМайя Санду и президент Польши Анджей Дуда
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Situația transnistreană a fost discutată în astăzi de către președintele Maia Sandu cu reprezentanții OSCE. În cadrul întâlnirii, șeful statului a spus care sunt perspectivele pentru perioada următoare.
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.
În cadrul discuției, oficialii au făcut un schimb de opinii privind dialogul curent dintre Chișinău și Tiraspol, și au discutat perspectivele pentru perioada următoare.
"Am menționat că, în prezent, prioritatea Guvernului este consolidarea instituțiilor și combaterea corupției. Un stat funcțional cu instituții integre va face malul drept mai atractiv, iar astfel va intensifica interacțiunea dintre locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului și va facilita procesul de reintegrare", a spus șefa statului.
Părțile au convenit că vor căuta în continuare soluții pentru a asigura respectarea drepturilor și libertăților omului în regiunea transnistreană, și pentru a rezolva problemele cotidiene ale cetățenilor.
Amintim că ieri și președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Discuțiile s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE.
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Politică
Procesul de reglementare a conflictului transnistrean, discutat de Grosu și membrii OSCE
Părțile au examinat pașii de consolidare a încrederii și dialogului între cele două maluri ale Nistrului, în măsură să avanseze procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile, prioritare fiind protecția drepturilor omului și libertatea de circulație.
Fluxul de știri
0