Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Sandu a explicat de ce va depinde prețul la gaz

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova a estimat dacă trebuie să se aștepte Republica Moldova la o creștere a prețurilor la gaze în sezonul de încălzire care va începe în scurt timp.
CHIȘINĂU, 13 sept. - Sputnik. Potrivit președintelui Moldovei, Maia Sandu, prețul gazului pentru țara noastră va fi stabilit în urma negocierilor dintre ”Moldovagaz” și furnizorul rus, fără participarea reprezentanților Guvernului Moldovei.
Chiar dacă legea nu-i interzice Cabinetului de Miniștri să fie parte a procesul de negociere, Guvernul nu va interveni, ci va aștepta aranjamentul pe care îl va obține ”Moldovagaz”, a afirmat șeful statului la un post privat de televiziune.
"Legea spune că ”Moldovagaz” este instituția responsabilă de desfășurarea unor astfel de negocieri, sunt relații comerciale contractuale între două instituții... Există un preț de piață și există formulă care este stabilită deja (de calcul a prețului la gazului – n. red.), de aceea prețul va depinde în cele din urmă de prețul la nivel internațional", a declarat Sandu
Complex de pregătire a gazelor pentru export - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Moldova și Rusia
De ce va depinde noul preț la gazele naturale rusești pentru Moldova – expert rus
Contractul pentru furnizarea gazelor naturale către Moldova între concernul rus „Gazprom” și compania „Moldovagaz” expiră la 30 septembrie 2021. ”Moldovagaz” activează în prezent în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Fluxul de știri
0