Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procesul de reglementare a conflictului transnistrean, discutat de Grosu și membrii OSCE

© Photo : Miroslav RotariДепутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Procesul de reglementare a conflictului transnistrean a fost discutat astăzi de președintele parlamentului Igor Grosu cu membrii OSCE.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean. La întrevedere au fost prezenți șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Vladimir Bolea, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried.
Discuțiile s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE. Părțile au examinat pașii de consolidare a încrederii și dialogului între cele două maluri ale Nistrului, în măsură să avanseze procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile, prioritare fiind protecția drepturilor omului și libertatea de circulație.
”Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a declarat Igor Grosu.
S-a vorbit și despre problema plăcuțelor cu numere neutre, fiind exprimată speranța că împreună se vor găsi soluții, astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit.
Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Mașinile cu numere transnistrene, admise în Ucraina până în data de 1 octombrie
Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean a asigurat de disponibilitatea fermă de a oferi sprijinul necesar pentru realizarea progreselor în subiectele cheie.
Fluxul de știri
0