Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920
Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

De ce va depinde noul preț la gazele naturale rusești pentru Moldova – expert rus

© Sputnik / StringerComplex de pregătire a gazelor pentru export
Complex de pregătire a gazelor pentru export - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful Departamentului analitic al Fondului Național pentru Securitate Energetică s-a referit la chestiunile ce țin de sectorul energetic și indexarea prețurilor la gaz.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. În discuțiile ce țin de sectorul energetic există foarte multă politică, însă predominant ar trebui să fie factorul economic, este de părere șeful Departamentul analitic al Fondului Național pentru Securitate Energetică din Rusia, Alexandr Pasecinik.
”Cred totuși că aici sunt într-o corelație, probabil, două aspecte - aceasta este politica și, în orice caz, economia, însă conținutul economic în problema gazelor este, desigur, mai mare. Economie aici, pornind de la tendințele mondiale, trebuie să fie probabil mai multă”, a declarat în studioul Sputnik Moldova Alexandr Pasecinik.
În opinia lui, în pofida faptului că sectorul energetic este întotdeauna foarte politizat, deseori el este politizat artificial, de aceea discuțiile în această chestiune pot dura la nesfârșit.
Gazele natrurale - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Analize și opinii
Expert, despre creșterea prețului la gazele naturale: Ce ne așteaptă în acest an
„În ceea ce ține de prețul actual al gazului, este probabil că aici va exista o anumită indexare, ținând cont de conjunctura mondială a modificărilor prețurilor la gaz, dar este puțin probabil că va fi una superprogresivă. Consider că ar putea fi decizii de compromis", a conchis interlocutorul.
Fluxul de știri
0