Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul la gaz a atins un nou record în Europa

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Prețurile la gazele naturale au bătut un nou record în Europa.
CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Prețul gazului a înregistrat în Europa un nou record, depășit 800 de dolari pentru o mie de metri cubi, potrivit ultimelor date de tranzacționare. În primele câteva ore, aceasta a crescut cu peste 50 de dolari.
Prețurile contractelor futures pentru octombrie, conform indicatorului TTF olandez, la începutul sesiunii, a constituit 747,3 de dolari, însă la ora 9:26 a ajuns la 800,03 dolari, în creștere cu șapte la sută.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Economie
Sandu a explicat de ce va depinde prețul la gaz
Mai devreme se înregistra un record de 750 de dolari pentru o mie de metri cubi, anterior fiind înregistrate prețuri de 710 și 670 de dolari (în limitele ultimei săptămâni).
În opinia experților, creșterea este determinate de cantități mici de combustibil care au rămas în depozitele subterane europene, din cauza unei ierni extrem de reci anul trecut. Totodată, Gazprom nu vrea să sporească livrările și vânzările pe fundalul lansării Nord Stream 2, consideră analiștii.
Duminica trecută depozitele europene de gaz erau completate în proporție de 70,75 la sută, ceea ce este cu 15 la sută mai puțin decât media pentru ultimii cinci ani.
Fluxul de știri
0