Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

”Lockdown-ul este exact pasul următor”: Anunțul ministrului Culturii

© Sputnik / Anatolii Kiriakoameni în stradă, pandemie
oameni în stradă, pandemie - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Ministrul Culturii anunță că ”lockdown-ul este exact pasul următor”, în contextul creșterii vertiginoase a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.
CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Lockdown-ul este exact pasul următor. Declarația a fost făcută de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul ședinței de astăzi cu directorii instituțiilor teatral-concertistice din țară, care s-au arătat nemulțumiți de deciziile CNESP privind măsurile anti-COVID.
”COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești, creșterea ratei de decese este exponențială, dacă mecanismele nu vor da rezultate, atunci vom fi nevoiți să oprim total activitatea. Lockdown-ul este exact pasul următor, noi doar putem profita de aceste măsuri ca să diminuăm cazurile COVID, ca să putem activa”, este menționat într-o postare pe pagina de Facebook a oficialului.
Totodată, ministrul Culturii a menționat că în contextul unui nou val de COVID-19 unica soluție este vaccinarea.
”Dar în contextul acestui nou val, acestei forme noi de virus, unica soluție este vaccinarea, iar instituțiile culturale sper să dea un exemplu comportamental în lupta cu pandemia”, a mai adăugat Prodan.
Prezenți la eveniment, directorii teatrelor, sălilor de concerte, organizatorii de evenimente de masă, s-au arătat nedumeriți referitor la mecanismele de control și aplicarea măsurilor impuse de CNESP. Aceștia au solicitat să fie gândit un protocol prin care publicul să poată fi informat de la etapa de achiziție a biletelor despre procedura sanitară și respectarea normelor. De asemenea, au solicitat creare unui mecanism pentru procesarea datelor cu caracter personal.
Ministrul Culturii a dat asigurări privind intenția și eforturile Ministerului de a acorda suport instituțiilor culturale, așa încât, să poată activa în condițiile în care virusul nu va dispărea instantaneu. Dar în același timp, a venit cu solicitarea ca instituțiile culturale să devină promotorii vaccinării, ca unică cale de redresare a situației pandemice.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Liber în cluburile de noapte, dar cu anumite condiții: Anunțul Alei Nemerenco
Potrivit deciziei CNESP din 9 septembrie, începând cu 11 septembrie, persoanele cu vârsta de peste 18 ani au acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum, spectacole, concerte, festivaluri, și de asemenea la evenimentele în spații închise așa ca cluburile de noapte, ringurile de dans, teatre, cinematografe, săli de concerte și alte evenimente, în baza unui certificat de vaccinare cu schema completă, rezultatul unui test negativ la COVID-19 sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor.
În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până în data de 30 octombrie.
Fluxul de știri
0