Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Liber în cluburile de noapte, dar cu anumite condiții: Anunțul Alei Nemerenco

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a anunțat noi măsuri anti-COVID-19, în urma ședinței CNESP.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. De sâmbătă, persoanele vaccinate, cele care pot prezenta un test negativ la COVID-19 sau cei care au anticorpi la noul tip de coronavirus pot participa la mai multe evenimente. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în urma ședinței de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
”Începând cu 11 septembrie, persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum, spectacole, concerte, festivaluri, și de asemenea la evenimentele în spații închise așa ca cluburile de noapte, ringurile de dans, teatre, cinematografele, sălile de concerte și alte evenimente, în baza următoarelor permisiuni”,a declarat Ala Nemerenco.
sector covid - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică în toată țara
Astfel, va fi permisă participarea persoanelor la evenimente cu următoarele condiții:
Va fi solicitat certificatul de vaccinare anti-COVID, cu schema completă de vaccinare, pe hârtie sau în format digital, care este valabil după ce au trecut 14 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare.
Sau prezentarea unui rezultat negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru virusul Sars-Cov-2, nu mai vechi de 48 de ore.
Sau prezentarea concluziei medicale afirmative în cazul persoanelor care au suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15 zi și 180 zi, adică 6 luni de la îmbolnăvire cu COVID-19.
Sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor, valabil cu o perioadă de 90 de zile din data efectuării investigației.
În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până în data de 30 octombrie.
Fluxul de știri
0