Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat ministrul Andrei Spînu cu reprezentanții Băncii Mondiale

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Андрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Abonare
Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii Mondiale în domeniul energetic.
CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Spînu a comunicat că a avut o întrevedere cu echipa misiunii Băncii Mondiale în domeniul energetic, care se află într-o vizită două zile la Chișinău. Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a discutat cu managerul în domeniul energetic pentru Europa și Asia Centrală Sudeshna Banerjee.
În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele din sectorul energetic susținute de Banca Mondială în țara noastră și prioritățile de viitor.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Economie
Sandu a explicat de ce va depinde prețul la gaz
Potrivit lui Spînu, oficialii au vorbit și despre posibilitățile eficientizării și modernizării sistemului energetic național, care are drept scop sporirea capacității și îmbunătățirea fiabilității sistemului de transport al energiei electrice, prin construcția LEA de 400 kV cu un singur circuit pe direcția Vulcănești - Chișinău.
Totodată, vicepremierul a remarcat că pe agenda comună este și proiectul de îmbunătățire a eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (Proiectul SACET). Potrivit lui Spînu, acest proiect va contribui la îmbunătățirea eficienței operaționale a companiei „Termoelectrica” S.A. și la îmbunătățirea calității și fiabilității serviciilor de alimentare cu energie termică prestate populației în municipiul Chișinău.
Fluxul de știri
0