Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința de judecată în dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel a fost amânată

© Sputnik / Miroslav RotariLiberty Summit
Liberty Summit  - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul în care Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, a fost amânată.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău în cazul lui Ilan Șor a fost amânată, după ce magistratul Stelian Teleucă a solicitat abținerea de la examinarea cauzei.
Astfel, ședința a fost amânată și va avea loc pe 21 septembrie.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Litvinenco: Decizia de a strămuta dosarul lui Șor la o altă instanță va duce la tărăgănare
Amintim că dosarul lui Ilan Șor a fost transferat pe 20 august de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la solicitarea lui Ilan Șor. Decizia vine după ce avocatul lui Ilan Șor, Denis Calaida, a cerut mutarea dosarului din cauza unor suspiciuni colective de imparțialitate a magistraților.
În mai 2015, Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanța a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. De mai bine de trei ani, dosarul în care este vizat Ilan Șor s-a examinat la Curtea de Apel din Cahul. Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară în august 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare.
Fluxul de știri
0