Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Litvinenco: Decizia de a strămuta dosarul lui Șor la o altă instanță va duce la tărăgănare

© Sputnik / Mihai CarausSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
Ministrul Justiției califică decizia Curții Supreme de Justiție privind strămutarea dosarului lui Șor drept una dubioasă.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Deputatul fracțiunii PAS Sergiu Litvinenco a comentat decizia Curții Supreme de Justiție privind strămutarea dosarului lui Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 21.08.2021
Politică
Reacția Procuraturii după ce CSJ a transferat dosarul lui Șor la Curtea de Apel Chișinău
Potrivit ministrului Justiției, decizia CSJ este una extrem de dubioasă în condițiile în care, anterior, aceiași Curte a respins de mai multe ori solicitarea.
”Nu exclud că această strămutare va duce la o și mai multă tărăgănare în interesul lui Șor. Am deja o analiză preliminară și pot spune că acolo se întrevăd niște ilegalități ieșite din comun”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.
Sergiu Litvinenco este de părerea că ”ceea ce s-a desfășurat timp de ani de zile cu peste 60 de amânări la Curtea de Apel Cahul a fost un simulacru”. El mai afirmă că situația va fi analizată, iar în cazul în care analiza preliminară se va dovedi a fi reală, va deveni clar că în spatele acestei noi hotărâri ar sta influențe corupționale.
Litvinenco a mai adăugat că, deși noile autorități au trimis semnale sistemului judecătoresc pentru a-și schimba comportamentul, acesta din urmă a decis să nu schimbe nimic.
Curtea de apel Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Politică
Dosarul lui Ilan Șor a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău - detalii
Amintim că dosarul lui Ilan Șor a fost transferat vineri de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la solicitarea lui Ilan Șor. Decizia vine după ce avocatul lui Ilan Șor, Denis Calaida, a cerut mutarea dosarului din cauza unor suspiciuni colective de imparțialitate a magistraților.
În mai 2015, Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanța a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. De mai bine de trei ani, dosarul în care este vizat Ilan Șor s-a examinat la Curtea de Apel din Cahul. Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară în august 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare.
Fluxul de știri
0