Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii moldoveni, în Germania alături de colegi din 14 țări: Ce fac acolo

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitarii moldoveni participă la exercițiul “Saber Junction”
Militarii moldoveni participă la exercițiul “Saber Junction” - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un contingent al Armatei Naţionale se află în Germania unde se instruieşte în poligonul din Hohenfels în cadrul exerciţiului multinaţional „Saber Junction 2021”.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Potrivit Ministerului Apărării, scopul exerciţiului este schimbul de experienţă dintre forţele speciale ale statelor participante şi creşterea nivelului de interoperabilitate în executarea misiunilor.
"Scenariul antrenamentelor prevede pregătirea militarilor în conformitate cu standardele internaţionale, inclusiv trageri din armament de infanterie în încăperi special amenajate", se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării.
„Saber Junction 2021” se desfășoară concomitent la centrele de instruire Hohenfiels și Grafenwoehr din Germania, în perioada 1-27 septembrie.
Acces restricționat timp de trei zile pe șoseaua Hîncești, în legătură cu desfășurarea antrenamentelor pentru parada militară din 27 august - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Coronavirus
Măsuri mai aspre în Armata Națională: Ce nu au voie să facă militarii
În cadrul aplicaţiilor se antrenează militari din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Franța, Ungaria, Italia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și SUA.
Armata Naţională participă la exercițiile „Saber Junction” din anul 2015.
Fluxul de știri
0