Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Expert: Ce tonalitate va adopta Maia Sandu în relația cu Rusia

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Analistul a evaluat perspectivele relațiilor dintre Moldova și Rusia, menționând retorica politică prudentă a președintelui Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Deocamdată avem închipuiri destul de vagi în ceea ce ține de modul în care puterea de la Chișinău își va construi relațiile cu Rusia, a declarat în studioul Sputnik Moldova analistul politic Anatol Tăranu.
"Este dificil să vorbim (despre viitoarele relații dintre Rusia și Moldova - n.red.) deoarece nu dispunem deocamdată de date empirice extinse în această chestiune. Singurul lucru pe care îl avem este contactul cu Rusia la nivelul reprezentantului special al președintele Federației Ruse, domnul Kozak, care a vizitat anterior Chișinăul ", a menționat Tăranu.
În rest, consideră expertul, avem deocamdată idei destul de vagi despre modul în care guvernul moldovenesc va construi relații cu Rusia. Este clar că Maia Sandu folosește o retorică politică foarte prudentă în această chestiune.
Дмитрий Козак прибыл в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Moldova și Rusia
Bruter: Ce tactică va alege președintele Moldovei, Maia Sandu, în relațiile cu Rusia
"Este evident că președintele face tot posibilul pentru a nu provoca complicații inutile în relațiile cu Rusia, deși aceste relații sunt acum mai degrabă înghețate decât se dezvoltă dinamic", a conchis interlocutorul.
Fluxul de știri
0