Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cetățeni moldoveni, prinși cu afgani în portbagaj

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentanții Poliției de Frontieră au depistat douăzeci de cetăţeni din Turcia şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Ce s-a întâmplat.
BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik. Situație dificilă la granița României cu Ungaria, mai exact la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, din județul Arad, acolo unde polițiștii de frontieră au găsit douăzeci de cetăţeni din Turcia şi Afganistan, solicitanţi de azil în România.
Ei au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare și un microbuz.
În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean moldovean, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria și Republica Moldova. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, panouri termoizolante și plăci de laminat pentru societăți din Germania și Ungaria.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi, în total, opt cetăţeni străini.
Oameni pe Aeroportul din Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Analize și opinii
În ce condiții Republica Moldova ar putea primi refugiați afgani - expert
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 41 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România, informează politiadefrontiera.ro.
De asemenea, tot în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, poliţiştii de frontieră au oprit pe comunicația DN 79 A, în apropierea localităţii Vărşand, un microbuz condus de un cetățean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunși în compartimentul pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini.
Aceștia sunt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, solicitanți de azil în România.
Oamenii legii dau asigurări că, în toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Fluxul de știri
0