Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

În ce condiții Republica Moldova ar putea primi refugiați afgani - expert

© REUTERS / TWITTER/DAVID_MARTINONOameni pe Aeroportul din Kabul
Oameni pe Aeroportul din Kabul - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Abonare
În ce condiții Republica Moldova ar putea primi imigranți din Afganistan? Le va putea oare asigura țara noastră ajutor social și financiar? Răspunsuri la aceste întrebări au fost oferite de analistul politic Igor Tuleanțev în Studioul Radio Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Decizia de a primi refugiați din Afganistan în țara noastră ar putea fi una comercială, fiind luată de autoritățile din Republicii Moldova cu consimțământul comunității internaționale, pentru că Europa nu va saluta venirea în masă a imigranților afgani pe teritoriul său. Opinia a fost exprimată de analistul politic Igor Tuleanțev în Studioul Radio Sputnik Moldova.
”Nu cred că marea imigrare a popoarelor le va fi pe plac europenilor”, a menționat Tuleanțev.
Expertul este de părerea că haosul pe care l-a provocat SUA, inclusiv în Afganistan, va cădea, în primul rând, pe umerii țărilor din lumea a treia.
Analistul politic consideră că Republica Moldova ar putea primi refugiați din Afganistan în condițiile în care Occidentul ne va oferi resurse financiare pentru a susține acest proiect și doar dacă acest lucru îi va fi convenabil comunității internaționale.
”Pentru că este mai simplu să hrănești refugiații în țările din lumea a treia, decât să-i primești pe teritoriul său. Asta va fi mai costisitor și mai dificil”, a spus interlocutorul.
Боевики Талибана (запрещены в РФ) и местные жители сидят над хаммером Афганской национальной армии (АНА) - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Politică
Va primi sau nu Republica Moldova refugiați afgani: Răspunsul președintelui Parlamentului
Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că Republica Moldova nu analizează opțiunea de a primi imigranți afgani în țara noastră. Iar în data de 31 august președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comunicat că autoritățile ar urma să analizeze această opțiune și apoi să ia o decizie în acest sens.
Fluxul de știri
0