Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții se scumpesc din nou: ANRE a afișat noi prețuri plafon la produsele petroliere

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
O nouă scumpire a carburanților în țara noastră. ANRE a publicat noi prețuri plafon la produsele petroliere.
CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a publicat luni noi prețuri plafon la produsele petroliere, ceea ce înseamnă că prețurile la pompă ar putea crește din nou din 14 septembrie.
Astfel, prețul pentru benzina 95 a ajuns la 20,83 lei/litru, fiind mai mare cu cinci bani decât cel afișat pentru 13 septembrie. Prețul motorinei a rămas neschimbat - 16,71 lei.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Economie
Expert, despre piața produselor petroliere: Unii agenți economici sunt favorizați
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0