Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bill Gates vrea mai multă tehnologie în pandemie

© AP Photo / Markus SchreiberBill Gates
Bill Gates - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Bill Gates este de părere că tehnologia va căpăta o relevanță enormă pentru a combate pandemiile viitoare.
BRUXELLES, 13 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. Bill Gates nu încetează să șocheze lumea cu ideile sale și cu previziunile despre viitor. Cea mai recentă afirmație a sa a făcut înconjurul planetei: astfel, el a spus într-un articol publicat pe blogul personal că tehnologia va dobândi o relevanţă enormă în combaterea pandemiilor viitoare.
Implicat în sponsorizarea creației vaccinurilor dar și în susținerea campaniilor de vaccinare, fondatorul Microsoft s-a arătat încrezător că, în câţiva ani, lumea va fi mai conştientă de „măsurile de prevenire şi de îngrijire a sănătăţii”.
Bill Gates  - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2021
Societate
Bill Gates face profeții - o pandemie și mai ucigătoare decât cea actuală
În stilul său caracteristic, Bill Gates crede că pandemia COVID-19 va aduce schimbări pozitive în lume, în timp ce această perioadă va fi amintită ca un moment plin de suferinţă, frică şi incertitudine.
Bill Gates a dat ca exemplu de bună gestionare a pandemiei tocmai Sierra Leone, arătând că locuitorii acestei țări au înţeles imediat cât de important era să ai virusul sub control, iar populaţia a luat în serios restricţiile de carantină de la început.
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Internațional
Danemarca renunță aproape complet la restricțiile legate de pandemie
Dar ceea ce voia de fapt miliardarul să sublinieze era faptul că Sierra Leone a aplicat instrumente tehnologice în lupta împotriva pandemiei și a utilizat un sistem de colectare a datelor pentru a monitoriza cazurile COVID.
Acesta era de fapt exemplul pe care Bill Gates voia să îl ”ofere” lumii întregi: faptul că în Sierra Leone persoanele bolnave pot trimite mesaje text unui sistem automat pentru verificarea simptomelor și faptul că acolo există o aplicaţie care garantează furnizarea de resurse pentru persoanele care trebuie să fie în carantină.
„La rândul lor, guvernele locale pot folosi datele colectate de aceste aplicaţii pentru a lua decizii în cunoştinţă de cauză când trebuie să închidă activităţile şi când să le redeschidă”, a descris Bill Gates modalitățile prin care tehnologia poate fi folosită la controlarea unor activități, lucru care însă l dă fiori apărătorilor libertății individuale.
Dar, pentru Bill Gates, aplicarea acestor tehnologii de control este dătătoare de speranță, iar lumea va fi mai pregătită pentru a le aplica după pandemia de COVID-19, crede el.
„COVID ne-a arătat că trebuie să folosim tehnologii care ne permit să avem un impact. Aceasta este o oportunitate de a reporni, reinventa şi regândi”, este mesajul optimist al lui Bill Gates, unul care le dă fiori celor care văd în intruziunea tehnologiei doar apariția unei societăți distopice în care libertatea va ține de trecut.
Fluxul de știri
0