Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Danemarca renunță aproape complet la restricțiile legate de pandemie

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce alte state europene adoptă noi restricții anti-Covid, Danemarca a renunțat de astăzi aproape total la ele, revenind la o viață normală
BRUXELLES, 10 sept – Sputnik. Danemarca a renunțat de astăzi la măştile de protecţie, la paşaportul verde, marcând astfel prima zi fără restricții anti-Covid. Situația este unică în Europa care se confruntă cu valul patru al pandemiei, iar măsurile restrictive sunt departe de a fi anulate, ba chiar sunt înăsprite.
Mai mult, angajaţii pot să muncească de la birouri, iar concertele pot fi organizate în prezenţa unui număr nelimitat de spectatori.
„Cu siguranţă suntem în avangardă noi, cei din Danemarca, deoarece nu mai avem nicio restricţie, am trecut de cealaltă parte a curbei pandemiei graţie implementării campaniei de vaccinare”, a declarat Ulrik Orum-Petersen de la o companie organizatoare de spectacole.
Într-adevăr, în Danemarca se organizează acum concerte ca și înainte de pandemie, cu zeci de mii de participanți.
De remarcat că pașaportul verde nu mai era obligatoriu în Danemarca decât în cluburile de noapte de la 1 septembrie, dar de astăzi se renunță cu totul la solicitarea lui.
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Creștere alarmantă a numărului de decese
Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) consideră că una dintre particularităţile din Danemarca este relaţia de încredere care există între autorităţi şi populaţie în ceea ce priveşte strategia de combatere a COVID-19.
Înregistrând aproximativ 500 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi şi o rată de reproducere a virusului de 0,7, autorităţile daneze consideră că pandemia este în prezent sub control.
Пассажиры в защитных масках в аэропорт Хитроу в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Societate
Cum vor călători moldovenii cu cetățenie română în Marea Britanie, din 1 octombrie
Ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke, a dat asigurări la sfârşitul lunii august, când a spus că guvernul de la Copenhaga „nu va ezita să acţioneze cu rapiditate dacă pandemia va ameninţa din nou funcţiile esenţiale ale societăţii”.
Pentru autorităţile daneze, această revenire la viaţa de dinainte de pandemie trebuie să fie însoţită de respectarea strictă a măsurilor de igienă şi de izolarea bolnavilor de COVID-19.
Fluxul de știri
0