Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avertisment din Rada Supremă: Ucraina, în pragul unui război civil

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaСтолкновения в центре Киева. 2014 год
Столкновения в центре Киева. 2014 год  - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2021
Abonare
Deputatul Radei Supreme de la Kiev Voloșin a declarat că naționaliștii rusofobi ar putea declanșa un război civil în Ucraina.
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Creșterea dispozițiilor rusofobe a dus la apariția unui număr mare de radicali care sunt intangibili pentru organele de justiție și care sunt capabili să aducă Ucraina în pragul războiului civil. Declarația a fost făcută de deputatul Radei Supreme, Oleg Voloșin la postul TV "Primul Independent"(Первый независимый).
El spune că deja astăzi există în țară câteva zeci de mii de „capete fierbinți” care sunt gata să asalteze parlamentul.
Politicianul consideră că acest război civil ar putea să fie evitat doar prin poziția dură față de naționaliștii ucraineni a țărilor occidentale, care în prezent nu fac decât să agraveze situația prin răspândirea apelurilor revanșarde față de Donbas.
Potrivit lui Oleg Voloșin, în loc să ajute oamenii să depășească acest sindrom post-traumatic, oamenii sunt incitați în Ucraina.
„Sunteți eroi de război, vom câștiga în continuare, noi vom defila prin Donețk”. În loc să le explice: "Fiul dumneavoastră a murit. Vreți să moară altul? Hai să ne înțelegem, să ajungem la un numitor", a spus el, fiind citat RIA Novosti.
Relațiile dintre Moscova și Kiev s-au deteriorat pe fondul situației din Donbas după lovitura de stat din februarie 2014. Ucraina a acuzat în repetate rânduri Rusia că a intervenit în afacerile interne ale țării.
Kremlinul neagă orice acuzație și le numește inadmisibile. Rusia a afirmat în repetate rânduri că Ucraina trece printr-o criză politică internă și că Moscova este interesată ca Kievul să o depășească.
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Editoriale
De ce Dodon nu are nevoie de Voronin sau cine ar putea salva PSRM
Fluxul de știri
0