Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Este oare interesat PAS de dezvoltarea și aprofundarea relațiilor cu Rusia – politolog

© Sputnik / Mihai CarausPartidul Acțiune și Solidaritate
Partidul Acțiune și Solidaritate - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Abonare
Politologul Serghei Manastîrlî a explicat dacă reprezentanții noii puteri vor îmbunătăți relațiile cu Rusia.
CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. În momentul de față, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care deține majoritatea în Parlamentul Moldovei, nu este interesat de dezvoltarea și aprofundarea relațiilor cu Rusia. Despre acest lucru a vorbit în studioul Sputnik Moldova politologul Serghei Manastîrlî.
"În momentul de față este evident că PAS nu este interesat de dezvoltarea și aprofundarea relațiilor cu Federația Rusă. Dacă vorbim despre menținerea relațiilor, atunci PAS ar putea fi interesat de o menținere ”cosmetică”, pentru ca vizual să arate la fel, însă ei nu vor completa cu un aport de sens aceste relații", a spus Manastîrlî.
În opinia lui, principalele chestiuni pe agenda relațiilor ruso-moldovenești rămân liberalizarea exportului producției moldovenești pe piața rusească și soluționarea problemei gazului - reglementarea contractului privind gazele și stabilirea prețurilor pentru combustibilul albastru.
Дмитрий Козак прибыл в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Moldova și Rusia
Bruter: Ce tactică va alege președintele Moldovei, Maia Sandu, în relațiile cu Rusia
În ceea ce ține de chestiunea exportului producției moldovenești, după cum a menționat interlocutorul, președintele Moldovei, Maia Sandu, cel puțin a declarat despre o activitate în această direcție, însă până în prezent nu există rezultate ale acestei activități.
"În problema prețurilor la gaz și a unui nou contract, care devine din ce în ce mai presantă odată cu apropierea sezonului de încălzire, claritate de asemenea nu există. Evident, am dori mai multă claritate de la PAS", a adăugat Manastîrlî.
După cum afirmă analistul, el nu cinsideră că participarea Maiei Sandu la summit-ul ”Platforma Crimeea” va adăuga claritate în ceea ce privește semnării contractului cu ”Gazprom”.
Fluxul de știri
0