Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile Moldovei și Ucrainei vor avea o ședință comună în problema Nistrului

© SputnikNistru
Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Abonare
Autoritățile din Moldova și cele din Ucraina ar urma să organizeze o ședință comună pentru a discuta problema râului Nistru.
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Autoritățile din Moldova și Ucraina vor organiza o ședință comună pentru a discuta problemele râului Nistru. Decizie a fost luată în timpul vizitei la Chișinău a viceprim-ministrul Ucrainei, pentru teritoriile temporar ocupate, co-președinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene, Oleksii Reznikov.
În cadrul vizitei a acut loc o întrevedere cu co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică Vlad Kulminski și Oleksii Reznikov, cu participarea viceprim-ministrului Andrei Spînu, ministrului Mediului Iuliana Cantaragiu și ministrului Economiei Sergiu Gaibu.
Oficialii au discutat problema râului Nistru și aspecte ecologice ale funcționării Complexului Hidroenergetic Nistrean.
„Având în vedere că râul Nistru este un fluviu care traversează teritoriul a două state, este în interesul nostru comun să continuăm dialogul, să cooperăm și să asigurăm o calitate bună a apelor și o cantitate suficientă pentru toți utilizatorii de apă din bazin, de la izvor, până la vărsare”, a menționat ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu.
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Societate
Voronin, despre construcția hidrocentralei pe Nistru: Vom rămâne fără apă
La rândul său, Oleksii Reznikov a declarat că și țara sa este interesată de situația râului.
„Ucraina, la fel ca și Moldova, este interesată de calitatea apei fluviului Nistrului și nu va admite ca apele râului să se deterioreze – nici în contextul calității și nici al înnămolirii. La urma urmei, Nistrul este o sursă de apă potabilă atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru cetățenii Ucrainei”, a precizat Oleksii Reznikov.
În context, oficialii s-au înțeles că să fie organizată o ședință comună pentru a discuta aceste aspecte în viitorul apropiat.
Fluxul de știri
0