Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Voronin, despre construcția hidrocentralei pe Nistru: Vom rămâne fără apă

© Sputnik / Rodion ProcaVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2021
Abonare
Vladimir Voronin este nemulțumit de pasivitatea autorităților Moldovei în problema construcției centralei hidroelectrice pe Nistru.
CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. Deputatul și președintele PCRM, Vladimir Voronin, a fost invitatul emisiunii „Contrapunct” de la Radio Sputnik Moldova. El a vorbit în cadrul emisiei despre construcția hidrocentralei de la Novodnistrovsk și despre problemele legate de râul Nistru.
Potrivit politicianului, autoritățile ucrainene sunt ”politicoase și simpatice” doar atunci când își urmăresc propriile obiective, dar dacă ajunge vorba despre problemele Republicii Moldova, atunci cei de la Kiev nu aud nimic. Potrivit lui Voronin, construcția unei centrale hidroelectrice pe Nistru este scandaloasă, iar râul poate fi acum „traversat pe jos”.
„Nu trebuie să irosești bani pentru pod, pentru altceva că dacă ei așa or merge mai departe și vor construi un șir de hidrocentrale, ei pari-mi-se șase vor să construiască. (...) Pe mine mă miră faptul de ce conducerea asta tace și nu ridică această problemă la nivel internațional, la nivel ONU, la nivel european, la toate, toate cele posibile. De ce nu strigă în gura mare că noi vom rămâne fără apă?”, a declarat Voronin.
Река Днестр - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2021
Societate
Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort
Deputatul susține că posibila nemire a unor experți din UE în țară pentru a studia problemele Nistrului nu va putea salva situația. Mai mult, Voronin consideră că autoritățile de la Chișinău și Kiev trebuie să soluționeze cât mai curând această problemă. Voronin sugerează că una dintre soluții ar fi o conferință internațională la care să fie pusă în discuție subiectul privind starea râului Nistru și construcția centralei hidroelectrice.
Liderul comunist este convins că Moldova și Ucraina, care sunt membre ale multor organizații internaționale, trebuie să coopereze și să își îndeplinească obligațiile reciproce.
Fluxul de știri
0