Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Voronin avertizează - Prețul gazelor ar putea să explodeze: Iată de ce

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
Dacă Rusia va fixa prețurile europene pentru gaz, atunci vom plăti 500 de dolari, în loc de 200 de dolari. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Republicii Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în studioul Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Liderul comuniștilor Vladimir Voronin spune că dacă autoritățile Republicii Moldova se vor alinia unor inițiative regionale și geopolitice anti-rusești, așa cum a fost cazul participării președintelui țării Maia Sandu la "Platforma Crimeea", atunci Federația Rusă ar putea să-și schimbe atitudinea față de țara noastră.
Acest lucru, potrivit lui Voronin se va reflecta și în politica de preturi la livrarea gazelor naturale de către Federația Rusă.
Mai exact, liderul comuniștilor lasă să se înțeleagă că Republica Moldova ar putea să ajungă să plătească un preț de 500 de dolari pentru mia de metri cubi în locul celor 130 -170 cât le plătește în prezent.
"Participând la așa numita platformă Crimeea în Kiev, doamna Maia Sandu a discreditat această politică. Partenerul strategic al Republicii Moldova este Federația Rusă. Noi tot timpul și cu gazul, cu produsele agricole, cu exportul și importul a diferitor mărfuri din Federația Rusă și cu alte probleme ce le hotărâm împreună, inclusiv și cu condițiile cetățenilor Republicii Moldova care activează în Federația Rusă se hotărau pe bază bilaterală. Acum Federația Rusă dacă o să întreprindă pentru noi prețurile europene, atunci nu rămâne nimeni, nici în Preşedinţie, nici acei din PAS, pentru că oamenii nu vor suporta acest preț la gaz. Vă imaginați 500 de dolari va fi o mie de metri cub de gaz? Până acum noi eram în marja de 130 - 170 de dolari, dar nu de 500", a declarat Voronin.
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Moldova și Rusia
Voronin, despre participarea Maiei Sandu la "Platforma Crimeea": Va costa scump Moldova
Fostul președinte a explicat în studioul Sputnik Moldova ce politică trebuie să abordeze autoritățile noastre ca să avem prețuri bune la gaze.
"Aici trebuie să fie o poziție constantă, în primul rând de vecinii noștrii, România și Federația Rusă, că geografic noi teritorial nu o să fugim nicăieri. Trebuie să avem o poziție normală cu toate țările", a menționat Voronin.
Fluxul de știri
0