Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Avem sau nu decese după vaccinare: Ce spune ANSP

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Abonare
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vine cu precizări referitoare la informațiile apărute în unele surse media privind cazurile de deces în urma complicaţiilor de după vaccinarea împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Toate cele șase persoane decedate în urma complicațiilor provocate de infecția COVID-19, din rândul celor vaccinate, au murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS CoV-2 pe fundalul comorbidităților existente.
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății, explicații privind vaccinarea copiilor împotriva COVID
Precizarea a fost făcută de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în contextul informațiilor apărute în presă precum că aceste persoane ar fi decedat di cauza complicațiilor apărute după vaccin. ANSP menționează că in niciunul din cele șase cazuri „nu poate fi făcută nicio asociere a decesului cu vaccinul administrat”.
Похороны, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Internațional
Un adolescent a murit subit după ce s-a vaccinat cu Moderna
Totodată, Agenția informează că cinci persoane aveau doar o singură doză de vaccin - inclusiv 1 cu ciclul complet de vaccinare și 1 persoană avea ambele doze de vaccin. Dintre aceste persoane, trei au fost vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca, o persoană cu Pfizer, o persoană cu Sputnik-V şi o persoană cu vaccinul Janssen/Johnson & Johnson.
„Rugăm respectuos reprezentanții mass-media să conștientizeze importanța procesului de vaccinare, să evite interpretările eronate, care ar putea duce la crearea unor percepții greșite privind imunizarea și a panicii în rândul populației”, este precizat în comunicatul ANSP.
În context, instituția îndeamnă sursele mass-media să difuzeze doar informații din surse sigure și oficiale.
Fluxul de știri
0