Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea de vârf a Moldovei a comemorat victimele atacurilor teroriste din SUA

© AFP 2024 / Ed JonesФлаги США у мемориала 11 сентября в память о террористических атаках 2001 года в Нью-Йорке
Флаги США у мемориала 11 сентября в память о террористических атаках 2001 года в Нью-Йорке - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Abonare
Președintele Parlamentului și premierul au mers astăzi la Ambasada SUA pentru a depune flori și a comemora victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Igor Grosu și Natalia Gavrilița au depus flori la Ambasada SUA. Președintele Parlamentului a scris pe pagina sa de Facebook că în această zi cu semnificație tristă este alături de poporul american.
Cu un mesaj a venit și viceprim-ministrul, ministrul de Externe Nicu Popescu.
„După douăzeci de ani de la cele mai oribile atacuri teroriste din istorie, ne amintim de victimele din 11 septembrie. Gândurile noastre sunt cu familiile din întreaga lume care i-au pierdut pe cei dragi. Totodată, reiterăm condamnarea noastră fermă a terorismului în toate formele sale”, a scris Popescu.
Anterior, președintele țării, Maia Sandu scris pe pagina sa de Facebook că ziua de 11 septembrie a arătat cât de interconectată, dar și cât de fragilă este lumea în care trăim și că atentatul terorist din SUA ne-a învățat pe toți o lecție.
„Lecția acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie și mai solidare în fața pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetățenilor. Și că statul de drept, democrația și libertatea trebuie apărate zi de zi. Aceasta este temelia societății în care viața umană are prioritate”, a precizat Sandu.
11 septembrie 2001 - Sputnik Moldova, 1920, 04.09.2021
Internațional
Joe Biden ordonă declasificarea documentelor privind 11 septembrie 2001
Amintim că în dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriști Al-Qaeda* au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, două dintre ele au fost îndreptate spre turnurile gemene ale World Trade Center din New York. Au murit toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din preajmă.
În aceiași zi, teroriștii au prăbușit și al treilea avion peste clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. După ce unii dintre pasageri și membri ai echipajului au încercat să recâștige controlul avionului pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C, cel de-al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania.
Nimeni dintre pasagerii avioanelor nu au supraviețuit. În urma atacurilor teroriste din acea zi, 2 993 de oameni și-au pierdut viața. Majoritatea dintre cei morți au fost civili, iar printre ei se numărau cetățeni din 90 de țări.
* - organizație teroristă interzisă în Federația Rusă
Fluxul de știri
0