Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a discutat cu liderul chinez despre originea coronavirusului

© AP Photo / Damian DovarganesJoe Biden și Xi Jinping
Joe Biden și Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Joe Biden a discutat cu Xi Jinping preț de 90 de minute, abordând și subiectul originii coronavirusului.
CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a discutat cu liderul Chinei, Xi Jinping, aproximativ 90 de minute, a fost abordat inclusiv subiectul coronavirusului, aflarea cauzelor lor apariției lui rămânând o prioritate pentru Casa Albă, a declarat purtătorul de cuvânt al administrației SUA, Jen Psaki.
„Discuția a durat aproximativ 90 de minute”, a declarat ea în cadrul unui briefing.
Potrivit lui Psaki, Biden și Xi Jinping au petrecut mai mult timp împreună anterior, iată de ce discuția a fost ordinară și sinceră. “El (Biden) nu a evitat domeniile în care există dezacorduri, însă tonalitatea nu a fost una povățuitoare, a fost plină de respect”, a declarat Psaki.
Ea nu a comunicat dacă s-a discutat despre posibile contacte, adăugând că scopul discuției a fost menținerea deschise a liniilor de comunicare. Potrivit Psaki, Biden a vorbit despre importanța existenței unor posibilități pentru discuțiile private între cei doi lideri.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Internațional
Lavrov a apreciat declarația lui Biden privind neamestecul în treburile altor țări
Potrivit lui Psaki, în timpul discuției a fost abordat subiectul coronavirusului, inclusiv în contextul clarificării originii acestuia. “Înțelegerea acestui lucru reprezintă una dintre grijile principale ale acestei administrații”, a declarat Psaki.
Ea nu a răspuns direct la întrebarea dacă Biden i-a înaintat pretenții lui Xi Jinping în ceea ce privește refuzul Chinei de a participa la cea de-a doua fază a anchetei OMS, subliniind că Buden a dat o apreciere publică acestei decizii a Chinei.
Fluxul de știri
0