Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov a apreciat declarația lui Biden privind neamestecul în treburile altor țări

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat drept pozitivă declarația lui Joe Biden privind neamestecul în treburile altor țări.
CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, potrivit cărora este „timpul de oprit” amestecul în treburile altor țări, sunt positive. Moscova salută această abordare, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de ria.ru.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Lavrov: Politica Occidentului este agresivă și duce la impas
„Momentul este foarte interesant, lucru remarcat atât de președintele SUA Biden, cât și de președintele francez (Emmanuel) Macron: ambii, cu un decalaj de una sau două zile, au anunțat că este timpul să oprim amestecul în treburile interne ale altor țări cu scopul de a le impune democrația în stil occidental", a spus Lavrov la o întâlnire cu studenții Universității de Stat pentru Relații Internaționale din Rusia.
"Salutăm astfel de declarații. Am solicitat mult timp să se învețe lecții din acele aventuri în care au ajuns colegii noștri occidentali în ultimele decenii", a punctat ministrul.
Luni, SUA și-au finalizat retragerea trupelor militare și misiunea de 20 de ani în Afganistan. În cadrul discursului său de marți adresat națiunii, Joe Biden a spus că plecarea SUA din Afganistan trasează o linie în epoca încercărilor de reorganizare forțată a altor țări.
Fluxul de știri
0