Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Voronin, despre fuzionarea Partidului Comuniștilor cu cel al socialiștilor

© Sputnik / Rodion ProcaVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a vorbit în Studioul Sputnik Moldova despre fuzionarea Partidului Comuniștilor cu cel al socialiștilor.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Partidului Comuniștilor nu va fuziona deocamdată cu cel al socialiștilor, cel puțin până la Congresul PCRM, unde va fi discutat și acest subiect. Despre asta a anunțat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, în Studioul Sputnik Moldova.
Totodată, Voronin a explicat motivul pentru care a fost creat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

”Crearea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a fost o necesitate pentru că altfel componența PAS în Parlament putea fi și mai mare. Și mai complicat avea să fie pe mai multe probleme. Așa, în orice caz, avem o treime în Parlament. Putem înainta inițiative legislative, putem cere drepturile care sunt stipulate pentru opoziție”, a declarat Vladimir Voronin.

Fostul președinte al țării a mai menționat că, actualmente, PCRM caută posibilități și căi de a conlucra împreună cu socialiștii pe marginea problemelor ce țin de activitatea legislativă, ce țin de situația din țară și activitatea lor în teritoriu, privind informarea alegătorilor.
”Deocamdată, mai mult – nimic”, a subliniat Voronin.
Vladimir Voronin a menționat că ideea cu fuzionarea a început de la socialiști.
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Politică
Succesorul lui Vladimir Voronin la șefia PCRM: Cine va fi
”Dodon a avut o scurtă discuție cu mine și m-a întrebat cum vă uitați dumneavoastră la problema aceasta. Eu am spus că problema este prematură, nu putem noi astăzi să vorbim despre aceasta. Noi suntem un partid clasic, avem ideologia, care este marxism-leninismul. Voi nu aveți ideologie. Cine sunt socialiștii noi știm. Noi la alegeri am mers nu împreună dar alături de voi, de aceea noi nu suntem gata de fuzionare pentru a face în așa fel ca din două partide să formăm unul. Asta este o problemă principială pe care noi nu o să o depășim”, a declarat liderul comuniștilor.
Totodată, președintele PCRM este de părere că formarea unui nou partid necesită mult timp, dar și ridică multe semne de întrebare, precum condiție și principiile pe care va fi format acest partid, care va fi ideologia acestui partid, care va fi atitudinea membrilor PCRM și a membrilor Partidului Socialist, ce opinie vor avea alegătorii în legătură cu această decizie?
Congresul Partidului Comuniștilor va avea loc în data de 7 noiembrie.
Fluxul de știri
0