Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exercițiile „Vest-2021” au început în Rusia și Belarus

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiCeremonia de deschidere a exercițiilor „Vest 2021”
Ceremonia de deschidere a exercițiilor „Vest 2021” - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Exercițiile „Vest-2021” au început simultan la 14 poligoane din Rusia și Belarus.
CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Exercițiile strategice comune ale Rusiei și Belarusului „Vest-2021” au început simultan în 14 poligoane militare, a declarat Ministerul Apărării din Rusia.
Manevrele sunt efectuate la nouă poligoane rusești - Kirilovski, Strugi Krasnîe, Mulino, Pogonovo, Hmelevka, Pravdinski, Dobrovolski, Dorogobuj și Volsky, precum și la cinci din Belarus - Obuz-Lesnovski, Brestski, Cepelevo, Domanovski și Rujanski.
Azerbaidjan: Exerciții militare de amploare - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Video
Azerbaidjan: Exerciții militare de amploare
Exercițiile se desfășoară pe teritoriul de la Marea Baltică până în regiunile Voronej și Nijni Novgorod. În total, la ele participă aproximativ 200 de mii de militari, mai mult de 80 de avioane și elicoptere, până la 760 de unități de echipament militar, inclusiv peste 290 de tancuri, mai mult de 240 de tunuri, mai multe sisteme de rachete de lansare și mortare și până la 15 nave.
„Dintre aceștia, 12 800 de persoane au fost implicate în exercițiul de pe teritoriul Republicii Belarus, inclusiv până la 2500 de militari ruși, peste 30 de avioane și elicoptere, până la 350 de unități de echipament militar, inclusiv aproximativ 140 de tancuri, până la 110 tunuri, mai multe sisteme de lansare de rachete și mortare", a notat Ministerul rus al Apărării.
În afară de armata rusă și biolarusă, militarii din Armenia, India, Kazahstan, Kârgâzstan și Mongolia participă la acțiunile comune „Vest-2021”. Uzbekistan, Pakistan și Sri Lanka sunt reprezentate de echipe operaționale de ofițeri care au intrat în componența cartierului general al exercițiilor. Militari din China, Vietnam și Myanmar participă ca observatori la „Vest-2021”. În total, aproximativ două mii de militari din aceste țări participă la gruparea de trupe a coaliției create în exercițiile de Vest-2021, a adăugat Ministerul.
În același timp, Ministerul rus al Apărării a subliniat că numărul maxim de personal al unităților militare implicate în exerciții sub un singur comandament operațional, care intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011, pe teritoriul Rusiei, nu depășește 6400 de persoane.
Scopul exercițiilor este de a testa nivelul de pregătire și capacitatea corpurilor militare de comandă și control ale forțelor din Belarus și Rusia de a întreprinde acțiuni comune în rezolvarea sarcinilor de asigurare a securității militare și a integrității teritoriale a statului Unional și a interacțiunii acestora în cadrul acțiunilor de luptă.
Fluxul de știri
0