Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starea de sănătate a bașcanului Găgăuziei, după ce a suferit o intervenție chirurgicală

© Photo : Пресс-служба Башкана Гагаузии Башкан Гагаузии Ирина Влах провела заседание по теме вакцинации от COVID-19
Башкан Гагаузии Ирина Влах провела заседание по теме вакцинации от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
După intervenția chirurgicală, bașcanul Găgăuziei a fost transferată într-un salon obișnuit, unde sunt internați și alți pacienți ai spitalului din Comrat.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik, Maxim Topal. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a suferit o intervenție chirurgicală după ce și-a fracturat piciorul. Medicii au povestit despre starea de sănătate a guvernatorului găgăuz.

"Irina Fiodorovna a venit la noi acuzând dureri la picior. L-a fracturat pe o stradă din satul Congazcic, în timpul unei vizite de lucru", a comunicat traumatologul Gheorghii Neagu pentru Sputnik Moldova.

Medicii au făcut o radiografie care a arătat „o fractură în zona osului mic al tălpii”.
"Irina Vlah a fost internată în secția de traumatisme a spitalului regional Comrat. Am operat-o. A petrecut și perioada postoperatorie în secția noastră de traumatisme unde sunt tratați toți cetățenii noștri", a adăugat medicul.
A doua zi după operație, Irina Vlah a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care a remarcat profesionalismul medicilor și le-a mulțumit locuitorilor autonomiei pentru cuvintele lor de susținere.
Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Politică
Irina Vlah a ajuns la spital: Ce a pățit bașcanul Găgăuziei
”Mulțumesc tuturor pentru mesajele de susținere și încurajare. Aș dori, de asemenea, să aduc mulțumiri echipei spitalului regional din Comrat pentru profesionalism și implicare! Sunteți deosebiți! Acum sunt în proces de reabilitare, care nu mă împiedică să păstrez legătura cu colegii și să respectăm agenda de acțiuni”, a scris bașcanul Găgăuziei pe pagina sa de Facebook.
Irina Vlah și-a frânt piciorul în data de 7 septembrie, în timpul unei vizite de lucru în satul Congazcic. Reabilitarea medicală va dura până la două luni. Șeful autonomiei își îndeplinește în prezent atribuțiile de la distanță.
Fluxul de știri
0