Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rușii au semnat primul contract de export al unui pistol de mare precizie - Video

© Photo : АО ЦНИИТОЧМАШPistol sportiv de precizie "Aspid" al Corporației Rosteh a Federației Ruse
Pistol sportiv de precizie Aspid al Corporației Rosteh a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Corporația Rosteh anunță că noul pistol sportiv de precizie "Aspid" va fi exportat în premieră peste hotarele Federației Ruse.
CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Noul pistol sportiv rusesc "Aspid" va fi exportat pentru prima dată în una dintre țările europene, a informat serviciul de presă al corporației "Rosteh" (Ростех - în rusă).

"Institutul Central de Cercetare Științifică de Inginerie de Precizie (care face parte din Corporația de stat Rosteh) va exporta pentru prima dată pistolul sportiv cu auto-încărcat de 9x19 mm RG120, creat în cadrul lucrărilor de cercetare și dezvoltare Aspid. Primul lot de pistoale va fi livrat unui client din Uniunea Europeană în acest an", anunță corporația rusă în comunicatul să ude presă, care este citat de RIA Novosti.

Pistolul este dezvoltat pe platforma pistolului de luptă 9x21-mm "Udav" și este destinat tragerilor sportive la o distanță de până la 50 de metri. „Aspid” se distinge prin ergonomie sporită și este extrem de confortabil. La cererea clientului, mânerul pistolului poate fi adaptat la mâna trăgătorului.
„Aspid” este un pistol sportiv, de trageri la tir, dezvoltat pe baza modelelor de luptă. Resursa garantată este de 25 de mii de trageri. Este echipat cu o magazie pentru 18 cartușe, precum și cu un suport de șină pentru lunetă și echipamente suplimentare - inclusiv Șina Picatinny", a declarat Bekhan Ozdoev, director industrial al Grupului Arme, Muniții și Produse Chimice Speciale al Corporației Rosteh.
Pentru trageri, arma se încarcă cu cartușe de pistol Luger de 9x19 mm sau cartușe de pistol Para de 9x19 mm cu glonț cu miez de plumb. Pistolul rămâne operațional la temperaturi de la minus 30 la plus 50 de grade.
Tancul T-90M  - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Rusia
Japonezii au numit tancul rusesc T-90M un monstru
Fluxul de știri
0