Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe: Va avea loc ședința Comisiei interguvernamentale moldo-cehe

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaPraga
Praga - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Ședința comisiei ar urma să aibă loc la începutul anului viitor și este planificat de asemenea un forum de afaceri moldo-ceh.
CHIȘINĂU, 10 sept. - Sputnik. La începutul anului viitor va avea loc cea de a de-a 5-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe privind cooperarea economică, a declarat ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, după întrevederea cu șeful al diplomației cehe, Jakub Kulganek.
Popescu a adăugat că și părțile intenționează să organizeze și un forum de afaceri bilateral pentru a aprofunda cooperarea în această sferă.
Letonia - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Politică
Moldova și Letonia vor semna un acord în domeniul siguranței publice
Cei doi oficialii au discutat în cadrul întrevederii principalele domenii de cooperare moldo-cehă și perspectivele dezvoltării în continuare a unei colaborări avantajoase între Republica Moldova și Republica Cehă.
De asemenea, vicepremierul Nicu Popescu a apreciat sprijinul consecvent al Cehiei pentru implementarea proiectelor în domeniul fortificării rezilienței în țările Parteneriatul Estic inclusiv Republica Moldova.
„Am salutat faptul că Cehia este pe locul 3 printre statele membre ale UE privind exporturile noastre vitivinicole și am exprimat gratitudine guvernului ceh pentru sprijinul substanțial acordat în combaterea pandemiei de COVID-19.” – a declarat ministrul.
Totodată, diplomatul moldovean a apreciat diversitatea regională a proiectelor cehe în derulare – un exemplu în acest sens fiind construcția stației de epurare din orașul Briceni în valoare de 2,5 milioane de euro.
În context, cei doi diplomații au convenit asupra consolidării dialogului politic prin efectuarea, până la finele acestui an, a unei vizite la nivel înalt în Republica Cehă.
Fluxul de știri
0