Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban și Kliciko s-au întâlnit la Kiev

© Photo : Facebook / Ion CebanÎntrevedere între primarul Chișinăului și cel al Kievului
Întrevedere între primarul Chișinăului și cel al Kievului - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Primarul Capitalei a avut o întrevedere cu primarul Kievului. Cei doi au stabilit reluarea acțiunilor comune.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Chișinăul și Kievul revin la colaborare după o pauză mai lungă cauzată de pandemie. Astfel, agenda în cadrul Acordul de cooperare dintre Chișinău și Kiev va fi actualizată. Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban, după întrevederea cu primarul orașului Kiev, Vitalii Kliciko.
Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Politică
Maia Sandu, criticată pentru modul în care s-a prezentat la summitul din Kiev
Ceban mai spune că a lansat o invitație administrației de la Kiev de a participa la Forumul Investițional pe care Primăria Chișinău îl va organiza în primăvara anului viitor.
„Până atunci, grupuri comune vor avea întrevederi pentru a stabili o agendă de lucru. Experiențele de dezvoltare a orașelor pot fi preluate la Chișinău. În calitate de vicepreședinte CALM, am lansat ideea de a avea activități comune cu Asociația Orașelor din Ucraina, la care Vitalii Kliciko este președinte”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.
Cei doi primari participă la Forumul Investițional 2021 de la Kiev. Ceban și Kliciko s-au mai întâlnit la sfârșitul lunii decembrie, 2019. În cadrul acelei vizite, Ceban și Kliciko au discutat în detaliu despre sistemul integrat de administrare a serviciilor și primăriei orașului, sănătate, educație, gospodăria locativ comunală, transport, securitate.
Fluxul de știri
0