Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, criticată pentru modul în care s-a prezentat la summitul din Kiev

© Photo : Facebook / Maia SanduПрезидент Молдовы Майя Санду на открытии саммита "Крымской платформы"
Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2021
Abonare
Fostul premier Ion Chicu critică dur discursul Maiei Sandu din cadrul summit-ului de inaugurare a „Platformei Crimeea” de la Kiev pe motiv că ea nu a vorbit nimic despre regiunea transnistreană, deși este o problemă dureroasă pentru țara noastră.
CHIȘINĂU, 26 aug - Sputnik. Fostul prim-ministru și președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a criticat-o pe Maia Sandu pentru prestația sa la summit-ul de la Kiev și anume pentru faptul că în cadrul discursului său nu a vorbit nimic despre problema din stânga Nistrului.
În cadrul emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova, Chicu a precizat că problema transnistreană este un subiect dureros pentru țara noastră și ar fi fost firesc dacă Maia Sandu, odată ce a mers la Kiev, să fi pus în discuție acest aspect.
„Într-un context mai larg, la acel summit era vorba despre securitatea regională și dacă doamna Sandu a decis să participe la acest eveniment, pentru cu multe țări s-au abținut, cel puțin trebuia să pomenească măcar o dată despre durerea noastră pe care o avem, mai ales că Transnistria nu se află pe lună undeva, dar se află la 200 – 300 de kilometri de Kiev. Dumneaei a plecat acolo și trebuia măcar să menționeze că împreună cu problema Crimeii să nu uităm și de problema Transnistriei”, a declarat Ion Chicu.
Gheorghi Muradov. - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Politică
Muradov: ”Platforma Crimeea” este o aventură inutilă și ostilă cauzei păcii
Ion Chicu susține că este de acord cu șeful adjunct al administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, care a declarat în cadrul vizitei sale la Chișinău că subiectul regiunii transnistrene este problema Republicii Moldova, nu și a Federației Ruse. Chicu mai este de părere că această problemă nu poate fi soluționată doar între cele două părți, ci este nevoie de un dialog complex cu instituțiile internaționale, iar Moldova trebuie să arate că vrea să soluționeze conflictul.
„Transnistria într-adevăr este în primul rând durerea noastră pentru că este teritoriul nostru și noi în primul rând trebuie să ne îngrijim cum să soluționăm această problemă. Cu atât mai mult că de-a lungul anilor au fost mai multe suspiciuni argumentate că sunt mulți la Chișinău care nu și-au dorit niciodată soluționarea acestei probleme, pentru că mulți au interese economice”, a spus Ion Chicu.
Amintim că luni, 23 august, Maia Sandu a participat la summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev.
Fluxul de știri
0