Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Popescu spune când va fi numit noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă

© Sputnik / Mihai CarausФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a spus că deocamdată Republica Moldova nu are un candidat pentru funcția de ambasador în Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Republica Moldova are nevoie de o prezență diplomatică puternică în capitalele lumii, inclusiv într-o capitală atât de importantă cum este Moscova. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.
"Orice numire sau rechemare de ambasador presupune anumiți pași, inclusiv de ordin legal, și anumite proceduri. În mod normal aceste proceduri durează. Numirea unui ambasador durează ceva mai mult, rechemarea mai puțin. Pentru numire este nevoie de două, uneori chiar trei luni din momentul în care se i-a decizia de numire a unui candidat până în momentul ca o persoană să devină ambasador. Nu este corect ca lucrurile să se întâmple peste noapte. Așa se acționează în toate țările", a declarat Nicu Popescu.
Deocamdată, ministrul nu a spus cine este candidatul la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.
"Suntem în proces de numire a mai mulți ambasadori și suntem în procesul identificării unei candidaturi pentru Ambasada noastră din Federația Rusă, care ar putea promova interesele țării în cea mai eficientă manieră posibilă. Vă vom comunica numele atunci când va fi momentul și când vom fi cerți că anumite proceduri au fost respectate", a spus Nicu Popescu.
Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Politică
Golovatiuc despre funcția de ambasador în Rusia: Au fost stabilite relații bune
Amintim că Vladimir Golovatiuc a fost rechemat și demis din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală. Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Fluxul de știri
0