Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când va fi autorizat în Europa ”Sputnik V” și alte vaccinuri – răspunsul EMA

© AFP 2024 / MOHAMMED ABEDVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2021
Abonare
Actualmente, EMA are în examinare cinci vaccinuri împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 9 sept. - Sputnik. Vaccinurile împotriva coronavirusului care sunt evaluate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea fi autorizate până la sfârșitul anului 2021 sau începutul anului 2022, a declarat reprezentantul autorității de reglementare Marco Cavaleri, relatează RIA Novosti.
În prezent, EMA evaluează cinci preparate: CureVac german, NovaVax american, Sinovac chinez, ”Sputnik V” și preparatul Vidprevtyn al companiei franceze Sanofi Pasteur.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Rusia dezvoltă un vaccin împotriva tuturor tipurilor de coronavirus
Cavaleri a menționat că cererile pentru procedura de examinare treptată au fost depuse în cursul anului.
"Are loc schimbul de date. Sperăm să putem progresa în evaluarea majorității acestor vaccinuri, astfel încât să poată fi autorizate până la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor", a spus el în cadrul unei conferințe de presă la Amsterdam.
Totodată, potrivit lui Cavaleri, Agenția nu poate anunța deocamdată data concretă de înregistrare în UE a vaccinului rusesc ”Sputnik V” și a Sinovac din China.
"Au avut loc negocieri destul de constructive cu companiile, dar avem nevoie de informații suplimentare înainte de a putea progresa în ceea ce privește procedura de evaluare treptată", a explicat el.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Coronavirus
Un efect neașteptat al vaccinării împotriva COVID-19
EMA a autorizat pentru utilizare în UE patru vaccinuri împotriva coronavirusului, de producție occidentală: Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson. Vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna au primit, de asemenea, autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.
Fluxul de știri
0