Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un efect neașteptat al vaccinării împotriva COVID-19

© Pixabay / PIRO4DCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Cercetătorii au ajuns la o concluzie neașteptată în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19 în timpul pandemiei.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Cercetătorii au presupus anterior că vaccinarea ar putea provoca apariția unor noi mutații ale coronavirusului. După cum explicau experții, aceștia din urmă, adaptându-se, potențial ar putea ocoli protecția celor vaccinați.
"Însă acum au apărut studii care vorbesc despre un cu totul alt efect: vaccinarea, dimpotrivă, reduce numărul de mutații", a declarat Alexandr Cepurnov, cercetător principal la Institutul de Medicină Clinică și Experimentală, într-un interviu acordat pentru KP.Ru .
Una dintre cauzele acestui fenomen neașteptat este scăderea încărcăturii virale în general. "Vorbind mai simplu, virusul devine mai mic și îi este mai greu să producă mutații", a precizat expertul, adăugând că fenomenul este observat în țările cu un nivel ridicat de vaccinare.
Anterior, virusologul francez, laureatul Premiului Nobel pentru Medicină Luc Montagnier, a declarat că vaccinarea în masă în timpul pandemiei este o eroare uriașă, o eroare științifică și medicală, ducând la crearea de noi tulpini și provocarea de decese.
„Cărțile de istorie vor consemna aceasta, deoarece vaccinarea este cea care provoacă tulpinile”, declara savantul în primăvara acestui an într-un interviu pentru RAIR Foundation USA.
În opinia lui, mulți epidemiologi știu despre acest lucru însă preferă să tacă.
Tulpinile unui virus pot apărea în mod natural, însă Montagnier spune că vaccinarea accelerează procesul. „Ce face virusul? Moare sau găsește o altă soluție?”
vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Coronavirus
Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva tulpinilor noi ale coronavirusului - Medic
„Este clar că noile tulpini sunt create prin selecția mediată de anticorpi provocată de vaccinare”, concluziona virusologul Luc Montagnier.
Fluxul de știri
0