Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Refugiații afgani vor fi îndreptați de NATO către Moldova și Ucraina - expert rus

© AFP 2024 / -Refugiați afgani
Refugiați afgani - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Expertul Centrului de Studiere a Afganistanului Modern Nikita Mendkovici a explicat cum Statele Unite le impun altor țări tabere de refugiați și cine ar putea trece frontiera dându-se drept refugiat.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Din păcate, probabilitatea pătrunderii refugiaților în Moldova există, având în vedere că vine un flux foarte mare de refugiați, care deocamdată este stăvilit doar de măsurile polițienești ale talibanilor*, iar SUA și țările NATO, cu care acești oameni au cooperat timp de 20 de ani, categoric nu doresc să-i accepte. Despre acest lucru a vorbit în studioul Sputnik Moldova Nikita Mendkovici, expertul Centrului de Studiere a Afganistanului Modern și Consiliului rus pentru Afaceri Internaționale.
"Au existat deja încercări de a le impune aceste fluxuri de refugiați țărilor din Asia Centrală, acum sunt destul de probabile încercările de a impune tabere de refugiați altor țări, pe care SUA le percep drept sateliți lor. Obiectul unor astfel de încălcări ar putea deveni inclusiv Ucraina și Moldova, dacă Republica Moldova nu va putea să le spună „nu” SUA și Uniunii Europene”, afirmă expertul.
Fanatici în rândul refugiaților vor fi într-adevăr, a continuat Mendkovici, deoarece au existat deja exemple când printre oamenii care au fost scoși de SUA s-au dovedit a fi și reprezentanți ai organizațiilor teroriste. În același timp, fluxul de refugiați va fi folosit de toți cei care vor dori.
Szijjártó Péter - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2021
Internațional
UE făcută praf de Ungaria din cauza invitării afganilor în Europa
„În condiții de haos, fără acte ar putea să pătrundă refugiați adevărați care au colaborat cu americani, elemente criminale, teroriști și pur și simplu oameni care caută o viață mai bună în țări noi. Consider că fluxurile de refugiați din Afganistan pot deveni o problemă foarte mare pentru serviciile de migrație și Poliție", a conchis interlocutorul.
* Talibanii - organizație teroristă activitatea căreia este interzisă pe teritoriul Federației Ruse și a altor țări
Fluxul de știri
0