Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva tulpinilor noi ale coronavirusului - Medic

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediavaccin
vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Abonare
Cât de eficiente sunt vaccinurile anti-COVID prezente în Republica Moldova împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. Răspunsul la această întrebare a oferit de Victor Cojocaru în Studioul Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Vaccinarea este un factor benefic, însă deocamdată nu este demonstrat că vaccinul oferă imunitate specifică pentru fiecare variantă de coronavirus. De această părere este șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, Victor Cojocaru, invitat în Studioul Sputnik Moldova.

”Noi nu putem să facem un vaccin general pentru toate infecțiile. Dacă s-ar fi mărit numărul de bolnavi cu coronavirus de tip Alfa la cei vaccinați, asta ar fi o problemă a vaccinului. Însă acum nimeni nu poate demonstra că vaccinul provoacă o imunitate specifică pentru fiecare variantă de coronavirus”, a spus Victor Cojocaru.

Medicul a precizat că tulpina Delta este una mult mai violentă și are particularitățile sale clinice în comparație cu varianta Alfa.
”Cele mai violente infecții sunt cele noi, unde nu este o imunitate teritorială”, a afirmat Cojocaru.
Totodată, Victor Cojocaru a comunicat că Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” este pregătit pentru un nou val de coronavirus.
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2021
Coronavirus
Cât timp se păstrează anticorpii la pacienții care au avut COVID - studiu
”La valul precedent, Spitalul Republican avea circa 60 - 65 paturi la terapia intensive. Acum la Spitalul Republican sunt desfășurate în jur de 20 de paturi la terapia intensivă. Rezerve mai sunt. Terapia intensivă la Spitalul Republican e sofisticată, e dotată cu utilaj necesar”, a menționat medicul.
Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei peste 263 de mii de moldoveni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, dintre care 254 452 s-au vindecat, iar 6 328 de persoane au murit fiind răpuse de virus.
Fluxul de știri
0