Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică în toată țara

© Sputnik / Mihai Caraussector covid
sector covid - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Până la sfârșitul lunii octombrie a fost instituită stare de urgență în sănătate publică pe teritoriul întregii țări.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică pe tot teritoriul țării a fost instituită de Comisia Națională de Sănătate Publică, din data de 10 septembrie și până pe 30 octombrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința CNSP.
Protest în Piața Universității din București - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Internațional
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România
Astfel, potrivit ministrului, accesul la evenimentele în aer liber, dar și la cele din spațiu închis, a persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani se va face doar în baza certificatului de vaccinare cu schemă completă sau a test anti-COVID-19

„Accesul la evenimente se va face la prezentarea certificatelor de vaccinare împotriva virusului SARS Cov-2 cu schema completă, pe suport de hârtie sau în format electronic, care este valabil dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a precizat ministrul.

În cazul în care persoanele nu dețin certificatul de vaccinare, acestea vor trebui să prezinte un test negativ, fie PCR sau antigen.
Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Internațional
Fără teste pentru copiii mai mici de 12 ani la intrarea în Turcia
Vor avea acces la aceste evenimente și persoanele care vor demonstra că au fost bolnavi de COVID-19 în ultimele 180 de zile. Nemerenco a mai spus că, în termen cinci zile, ministerul Sănătății va veni cu noi acțiuni anti-pandemice.
Fluxul de știri
0