Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fără teste pentru copiii mai mici de 12 ani la intrarea în Turcia

© Sputnik / Vladimir PolusatovTurcia
Turcia - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile din Turcia au revizuit restricțiile de intrare în țară pentru copiii de până la 12 ani.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, la intrarea pe teritoriul Turciei nu vor mai trebui să prezinte teste la COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile Turce și au intrat în vigoare din 4 septembrie.
Protest în Piața Universității din București - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Internațional
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România
Potrivit informațiilor prezentate de Ambasada Republicii Moldova în Turcia, persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani vor fii supuse, aleatoriu, testului PCR, efectuat de către Ministerul Sănătății al Republicii Turcia la locul destinației. Pasagerilor li se va permite să plece la destinația finală dacă rezultatul testului PCR va fi negativ, iar dacă testul va fi pozitiv vor fi urma tratamentul conform rigorilor Ministerului Sănătății al Turciei.
Aeroport - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Alertă pe aeroportul din Capitală: Arme încărcate, găsite în valiza unui israelian
Persoanele testate pozitiv și cele care au fost în contact cu acestea vor trebui sa stea în carantină timp de 14 zile, la adresele declarate de ele. Carantina se va sfârși dacă testul PCR, făcut peste 10 zile, va fi negativ. Persoanele diagnosticate cu varianta/mutația indiană a COVID-19 vor sta în carantină 14 zile, aceasta terminându-se dacă testul PCR este negativ la sfârșitul perioadei de carantină.
Pe lângă copiii mai mici de 12 ani, categoriile exceptate de la aceste restricții sunt pasagerii care se află în tranzit/transfer prin Turcia, membrii echipajelor aeronavelor și navelor maritime.
Fluxul de știri
0