Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Suspecții la COVID-19 vor fi testați în ambulanță cu un test rapid

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare la coronavirus
Testare la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Persoanele suspecte de COVID-19 sunt deja testate la prezența noului coronavirus în ambulanță. Ministrul Sănătății anunță că testele rapide au fost distribuite și echipajelor de la Urgență
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Pacienții care au simptome de COVID-19 vor putea fi testați în ambulanțe. Asta pentru că testele rapide antigen sunt deja disponibile în autospeciale. Despre acest lucru a anunțat ministrul Sănătății Ala Nemerenco. Ea a scris pe pagina sa de Facebook că din luna ianuarie, în țară nu suficiente teste rapide și că s-a decis distribuirea lor și pe ambulanțe.

„Echipele medicale nu aveau acest mic ajutor când suspectau COVID-19. Iar pacientul, a doua zi dimineața, o lua în căutarea unui laborator public sau privat sa clarifice situația, purtând infecția de ici-colea”, a scris Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco a precizat că testele rapide sunt disponibile în ambulanțe de marți, 7 septembrie, și a îndemnat pacienții suspecți la COVID-19 să le solicite medicilor de pe ambulanțe să i se facă testul rapid.
Vaccin, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.09.2021
Coronavirus
Un nou lot de vaccin anti COVID-19, transmis în regiunea transnistreană
În context, și Ministerul Sănătății a menționat într-un comunicat de presă că diagnosticarea rapidă a COVID-19 va reduce cazurile grave, decesele și complicațiile care pot apărea din cauza infecției.
Totodată, responsabilii din cadrul ministerului de resort au îndemnat oamenii să continue să poarte măști și să respecte măsurile de igienă pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus.
Amintim că la sfârșitul lunii august, România a donat țării noastre o sută de mii de teste rapide antigen.
Fluxul de știri
0