Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a decernat lui Zinicev titlu de Erou al Rusiei post-mortem

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaЕвгений Зиничев
Евгений Зиничев - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Abonare
Putin i-a acordat post-morten titlul de Erou al Rusiei ministrului Situațiilor Excepționale, Zinicev.
CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Vladimir Putin i-a acordat post-mortem ministrului pentru situații de Excepționale Evgheni Zinicev titlul de Erou al Rusiei, transmite serviciul de presă al Kremlinului, care este citat de RIA Novosti.
„Pentru eroism, curaj și vitejie manifestată în îndeplinirea datoriei”, spune comunicatul.
Zinicev a murit cu o zi înainte în regiunea Krasnoiarsk. El s-a prăbușit în timp ce încerca să-l salveze pe cineastul Alexander Melnik, care ajunsese acolo pentru a alege un loc mai bun pentru filmarea unui nou film.
Generalul de armată Evgheni Zinicev avea 55 de ani. El a fost numit ministru al Situațiilor Excepționale în mai 2018.
Vineri, va avea loc un rămas bun la Moscova, înmormântarea va avea loc mai târziu în orașul natal al Zinicev, Sankt Petersburg, a declarat o sursă pentru RIA Novosti.
Министр по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий Евгений Зиничев на совещании в Магнитогорске - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Rusia
Cum s-a întâmplat moartea tragică a ministrului rus al Situațiilor Excepționale
Fluxul de știri
0