Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Nicio zi fără scumpiri – ANRE a afișat noile prețuri maxime la carburanți

© Sputnik / Mihai CarausStație de alimentare cu combustibil
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat prețuri plafon mai mari la produsele petroliere, ceea ce înseamnă că prețurile la pompă ar putea crește din nou.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Prețurile la carburați sunt în continuă creștere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.
Astfel, prețul pentru benzina COR 95 a ajuns la 20,61 lei/litru, fiind mai mare cu nouă bani decât cel afișat pentru 8 septembrie. Noul preț la motorină este de 16,66 lei/litru, creșterea constituind 3 bani.
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Economie
Expert, despre piața produselor petroliere: Unii agenți economici sunt favorizați
ANRE aexplicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0